Tankarna på promenaden idag började med att kretsa runt hur vi människor kan hjälpa naturen. Efter en del funderande hit och dit kom jag fram till att naturen inte har några som helst problem med att hjälpa sig själv. Den är en mästare på det och har alltid varit det, efter som den är gjord för att skapa balans. Vi som människor och art har misslyckats totalt med att leva i samklang med denna genialitet. Vi sitter längst ut på en gren med alla våra prylar, måsten, bevis och pengar och märker inte att grenen håller på att lossna från stammen. När vår gren rasar i backen kommer trädet att fortsätta leva. Vi minns inte livskraften, för då skulle vi knappast hänga här och dingla med alla våra prylar på randen till kollaps. En geting bygger ett bo utan att vara arkitekt, naturen läker sig själv utan att vara läkare, grässtrået skjuter upp ur asfalten utan att det behöver bevisa varför eller hur för någon. Naturen hämtar sin visdom och funktion ur livskraften. Är livskraften i balans är livet i balans, det kan inte fungera på annat sätt. Naturen räddar sig själv, människan kan inte rädda sig själv, än mindre naturen där vi befinner oss nu. Vi har glömt bort våra rötter och gjort livet så komplicerat att det snart är omöjligt att leva. Vi måste ha allt och verkar ändå sakna allt. Naturen behöver ingenting och den har ändå allt. Vi behöver bevis för att fungera, naturen fungerar utmärkt utan minsta bevis. Människan kontrollerar allt utom naturen, för den går inte att kontrollera. Undrar om det är just därför vi har brutit oss loss från naturen…? Naturen lever sitt eget spår efter sina egna lagar och vi människor har skapat ett spår och andra lagar vid sidan om. Frågan är hur människans spår slutar…? Dags att krypa till korset och inse att vi behöver vända om och om vändas…? Vi styr trots allt inte universum, oavsett hur mycket bevis, makt, kunskap och pengar vi samlar ihop.

Naturlagarna står över allt och behöver absolut ingenting för att fungera. Det är det geniala – varför kan vi inte bara ge upp och leva med och inte emot…??